Markarbeten i Södertälje med Addstruction

Välkommen till Addstruction, ditt pålitliga val för markarbeten i Södertälje och omnejd. Med vår bas i Tullinge, söder om Stockholm, har vi byggt upp ett starkt rykte som ett pålitligt gräventreprenadföretag som levererar skräddarsydda lösningar för både privatpersoner och företag.

Vår Expertis och fokus

Med över tio års erfarenhet inom mark- och anläggningsbranschen har vi samlat på oss en djupgående expertis som omfattar allt från små trädgårdsprojekt till större byggnationer. Vår mångsidiga maskinpark, bestående av bandgrävare, hjullastare, traktor, dumprar och egen lastbil, utrustar oss med den kapacitet och flexibilitet som krävs för att hantera projekt av alla storlekar med precision och kvalitet i fokus.

Våra tjänster i Södertälje

Grävtjänster

Vi är stolta över att erbjuda högkvalitativa schakt- och grävtjänster till våra kunder i Södertälje. Vårt team av erfarna proffs garanterar en professionell hantering av schaktning, dränering och markförberedelse, oavsett om det gäller mindre uppdrag eller större projekt.

 

Markentreprenad

Vi tar ett helhetsgrepp om ditt projekt, från markförberedelse till landskapsplanering och anläggning. I nära samarbete med dig som kund strävar vi efter att skapa hållbara och estetiskt tilltalande utemiljöer som överträffar dina förväntningar.

Planering av ny husgrund

Om du funderar på att bygga ett nytt hus, kan det vara användbart att känna till tidsramen för de olika stegen i processen, innan vi kopplas in. 

Först inleds en dialog med en arkitekt för att utforma planerna för husgrunden. Därefter tar ansökningsprocessen för bygglov, inklusive anbudsprocessen, vanligtvis mellan 4-6 månader. Efter beviljat bygglov påbörjas markarbetet för oss, som tar cirka 1-2 månader, följt av gjutning av grunden som tar ytterligare 1-2 månader. Totalt kan processen ta mellan 6-10 månader från start till färdig grund. Glöm inte att kontrollera eventuella tillstånd och föreskrifter med din lokala kommun.

Bästa tidpunkten för gräv- och schaktarbeten

Den bästa tiden för gräv- och schaktarbeten är under vår och sommar, då marken är mjukare och lättare att arbeta med. På vintern, när marken är frusen, är det vanligtvis svårare att utföra dessa arbeten. Men med rätt planering och användning av lämpliga maskiner kan markarbeten oftast genomföras året runt, beroende på projektets omfattning.

ROT-avdrag för markarbeten

Planerar du att använda ROT-avdraget för ditt markarbetesprojekt? Ett utmärkt val! Markarbeten som är kopplade till din bostad är vanligtvis berättigade till ROT-avdrag, vilket innebär att du kan dra av 30% av arbetskostnaden, upp till ett maxbelopp på 75 000 kr per person under 2024.

Enligt Skatteverkets regler omfattar ROT-avdraget specifika markarbeten som dränering och installation av vatten- och avloppssystem (V/A). Det inkluderar också markarbeten som krävs för att bygga en grund till en byggnad som är i direkt anslutning till en befintlig fastighet. Däremot gäller inte ROT-avdraget för rena markarbeten som saknar direkt koppling till dessa typer av bygg- eller renoveringsprojekt.

För att undvika missförstånd i samband med offert eller projekt är det viktigt att alltid kontrollera den senaste informationen från Skatteverket. Detta säkerställer att du har korrekt information om vad som är avdragsgillt under ROT-avdraget.

Kontakta oss

Behöver du mer information eller vill begära en offert för ditt kommande markarbeteprojekt i Södertälje? 

Tveka inte att kontakta Addstruction, din pålitliga partner för alla dina markarbeten.

 

Vi ser fram emot att hjälpa dig skapa en hållbar och funktionell utomhusmiljö!